Muriel Paauwe

Muriel Paauwe

Over Muriel
Zolang ik me kan herinneren was ik altijd al met dieren in de weer. De droom van het paardenmeisje van toen om dierenarts te worden, is – via vele omwegen – uitgekomen. Door de lange weg ernaartoe, weet ik honderd procent zeker dat de keuze om als professional in de dierenwereld te willen werken, de juiste is geweest.

Osteopathie verbluffend
Als dierenarts kwam ik regelmatig paarden tegen die het niet helemaal ‘lekker deden’. Met reguliere diergeneeskunde kon je er niet altijd de vinger achter krijgen waarom deze paarden niet optimaal functioneerden. Ik verwees die gevallen steeds vaker door naar de osteopaat en regelmatig was het resultaat verbluffend! Ik besloot zelf ook de opleiding tot dierenosteopaat bij het ICREO te volgen en zo werd de combinatie paardendierenarts en dierenosteopaat een feit.

Zo weet ik nu dat zowel reguliere diergeneeskunde als de osteopathie prachtige kansen biedt om een dier met problemen te helpen. Waar de ene discipline zijn begrenzingen heeft, kan de andere hierin aanvullen en omgekeerd.

Samenwerking
Naast mijn eigen osteopathie praktijk werk ik enkele dagdelen als paardendierenarts bij De Graafschap Dierenartsen in Vorden. Een win-winsituatie, want ik hecht veel waarde aan intercollegiaal overleg, zowel met collega-dierenartsen als osteopaten. Ook voerspecialisten, gedragstherapeuten en zadelmakers kunnen zeer waardevol zijn om tot een individueel optimaal behandelplan te komen. Ik schroom dan ook niet om hen in te schakelen als dat nodig is.

Wanneer naar de osteopaat?

Een val, blessure, ziekte of suboptimale voeding. De oorzaken van een verstoorde lichaamsbalans kunnen heel divers zijn. Ondervind u problemen tijdens het rijden, is het paard lusteloos, gaat hij in verzet of lijkt hij gewoon niet lekker in orde? Dan kan een osteopaat wellicht soelaas bieden.

Lees meer...

Ook voor honden

Een osteopathie behandeling kan ook heel effectief zijn bij honden. Ook bij hen kan er sprake zijn van blokkades en verstoringen in het lichaam die diverse klachten kunnen veroorzaken. Vermoed u dat osteopathie uw hond kan helpen, neem dan gerust contact op!

Lees meer...

Wat is osteopathie?

Het (paarden)lichaam is één groot, samenwerkend geheel. Als één onderdeel daarvan niet goed functioneert, is de kans groot dat er elders ook klachten optreden. Een osteopaat lost deze blokkades op en brengt het lichaam weer in balans.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

Muriel Paauwe Diergezondheid is aangesloten bij de KNMVD (beroepsvereniging voor dierenartsen) en de NVDO (beroepsvereniging voor dierosteopaten).

Contact

Muriel Paauwe Diergezondheid

Kerspas 3, 7065 AW Sinderen

06-18424805

info@murielpaauwediergezondheid.nl

Log in or Sign up