Wat is osteopathie?

Het (paarden)lichaam is één groot, samenwerkend geheel. Als één onderdeel daarvan niet goed functioneert, is de kans groot dat er elders ook klachten optreden. Een osteopaat lost deze blokkades op en en helpt het lichaam zichzelf weer in balans te brengen.

Lees meer...

Wanneer naar de osteopaat?

Een val, blessure, ziekte of suboptimale voeding. De oorzaken van een verstoorde lichaamsbalans kunnen heel divers zijn. Ondervind u problemen tijdens het rijden, is het paard lusteloos, gaat hij in verzet of lijkt hij gewoon niet lekker in orde? Dan kan een osteopaat wellicht soelaas bieden.

Lees meer...

Hoe ziet een behandeling eruit?

Wat gebeurt er precies tijdens een osteopathie behandeling?

Lees meer...

Ook voor honden

Een osteopathie behandeling kan ook heel effectief zijn bij honden. Ook bij hen kan er sprake zijn van blokkades en verstoringen in het lichaam die diverse klachten kunnen veroorzaken. Vermoed u dat osteopathie uw hond kan helpen, neem dan gerust contact op!

Eind februari 2022 heb ik de basisopleiding chiropractie voor honden bij het Supple Spine Institute met goed gevolg afgesloten. Dit geeft naast en bij het osteopatisch behandelen bredere mogelijkheden. Osteopathie en chiropractie sluiten heel mooi op elkaar aan. Ik werk dan ook met beide disciplines door elkaar en zal de technieken door elkaar gebruiken al naargelang nodig. Voor meer informatie over wat chiropractie voor honden inhoudt verwijs ik u graag naar de website van het Supple Spine Institute, deze staat vermeld bij het kopje LINKS.

Lees meer...

Liever eerst naar de dierenarts bij

  • Koliek
  • Koorts
  • Acute kreupelheden
  • Acute infecties
  • Wonden
Lees meer...

Nascholingen

 

Kennis up to date houden en nieuwe vaardigheden leren vind ik persoonlijk 1 van de belangrijkste en ook leukste facetten van dit vak. Ik investeer hier dan ook veel tijd en geld in. Er is een wereld te ontdekken en het leren houdt nooit op. Soms is dat frustrerend, maar meestal is het juist leuk en fascinerend om te weten dat je dus nooit klaar bent en er altijd meer te leren valt.

Lees meer...

Muriel Paauwe Diergezondheid is aangesloten bij de NVDO (beroepsvereniging voor dierosteopaten).

Contact

Muriel Paauwe Diergezondheid

Kerspas 3, 7065 AW Sinderen

06-18424805

info@murielpaauwediergezondheid.nl

Log in or Sign up