Muriel Paauwe

Muriel Paauwe

Over Muriel
Zolang ik me kan herinneren was ik altijd al met dieren in de weer. De droom van het paardenmeisje van toen om dierenarts te worden, is – via vele omwegen – uitgekomen. Door de lange weg ernaartoe, weet ik honderd procent zeker dat de keuze om als professional in de dierenwereld te willen werken, de juiste is geweest.

Osteopathie verbluffend
Als dierenarts kwam ik regelmatig paarden tegen die het niet helemaal ‘lekker deden’. Met reguliere diergeneeskunde kon je er niet altijd de vinger achter krijgen waarom deze paarden niet optimaal functioneerden. Ik verwees die gevallen steeds vaker door naar de osteopaat en regelmatig was het resultaat verbluffend! Ik besloot zelf ook de opleiding tot dierenosteopaat bij het ICREO te volgen en zo werd de combinatie paardendierenarts en dierenosteopaat een feit.

Zo weet ik nu dat zowel reguliere diergeneeskunde als de osteopathie prachtige kansen biedt om een dier met problemen te helpen. Waar de ene discipline zijn begrenzingen heeft, kan de andere hierin aanvullen en omgekeerd.

Samenwerking
Overleg met collega professionals vind ik erg waardevol en dit doe ik dus ook regelmatig. Onder het kopje links (doorverwijzen en samenwerken) is alles te vinden over dit onderwerp

Ont-wikkelen
Tot 1 februari 2021 heb ik steeds naast mijn werk als osteopaat ook als paardendierenarts gewerkt. Dit is altijd een verrijking geweest om naast elkaar te mogen doen. Inmiddels ben ik per 1 februari volledig als dierosteopaat aan de slag. Het geeft rust en ook ruimte tot meer verdieping in het vak en tijd om ook andere interessegebieden te kunnen verkennen. Met name de holistische, complementaire benadering van de geneeskunde trekt steeds meer mijn aandacht. Ik zal mij hierin de komende tijd dan ook steeds meer gaan scholen en verdiepen. Zie ook het kopje nascholingen nascholingen voor meer informatie hierover.

Wanneer naar de osteopaat?

Een val, blessure, ziekte of suboptimale voeding. De oorzaken van een verstoorde lichaamsbalans kunnen heel divers zijn. Ondervind u problemen tijdens het rijden, is het paard lusteloos, gaat hij in verzet of lijkt hij gewoon niet lekker in orde? Dan kan een osteopaat wellicht soelaas bieden.

Lees meer...

Ook voor honden

Een osteopathie behandeling kan ook heel effectief zijn bij honden. Ook bij hen kan er sprake zijn van blokkades en verstoringen in het lichaam die diverse klachten kunnen veroorzaken. Vermoed u dat osteopathie uw hond kan helpen, neem dan gerust contact op!

Eind februari 2022 heb ik de basisopleiding chiropractie voor honden bij het Supple Spine Institute met goed gevolg afgesloten. Dit geeft naast en bij het osteopatisch behandelen bredere mogelijkheden. Osteopathie en chiropractie sluiten heel mooi op elkaar aan. Ik werk dan ook met beide disciplines door elkaar en zal de technieken door elkaar gebruiken al naargelang nodig. Voor meer informatie over wat chiropractie voor honden inhoudt verwijs ik u graag naar de website van het Supple Spine Institute, deze staat vermeld bij het kopje LINKS.

Lees meer...

Wat is osteopathie?

Het (paarden)lichaam is één groot, samenwerkend geheel. Als één onderdeel daarvan niet goed functioneert, is de kans groot dat er elders ook klachten optreden. Een osteopaat lost deze blokkades op en en helpt het lichaam zichzelf weer in balans te brengen.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

Muriel Paauwe Diergezondheid is aangesloten bij de NVDO (beroepsvereniging voor dierosteopaten).

Contact

Muriel Paauwe Diergezondheid

Kerspas 3, 7065 AW Sinderen

06-18424805

info@murielpaauwediergezondheid.nl

Log in or Sign up